Novost i/ zanimljivosti

22. svibanj 2014. Koliko ribe jedemo godišnje?

Hrvatska je znatno ispod europskog prosjeka potrošnje ribe koji iznosi 21 kilogram po stanovniku godišnje. Svjetski prosjek nešto je manji i iznosi 17 kilograma. Na europskoj razini je Grčka, dok su Talijani malo bolji s godišnjom potrošnjom od 24 kilograma. Za nas su Talijani oduvijek pojam velikih potrošača ribe, a nadasve ih takvima tretiraju ugostitelji. Istina je, oni pojedu dvostruko više ribe nego mi, možda i trostruko, ali nisu preveliki potrošači. Zaboravljamo...

opširnije
1. svibanj 2012. Ulovljena riba teška 617 kilograma

Kaluga koju su ulovili kineski ribari je ženka te trenutačno nosi 1,2 milijuna jajašaca. Ikru goleme ribe pustit će u rijeku Heilongjiang, a radi se o ugroženoj vrsti . Kinez Chen Lin ulovio je u rijeci Heilongjiang golemu ribu vrste kaluga tešku čak 617 kilograma. Ribar kaže kako je to najveća riba koju je ikada u životu vidio, javlja Telegraph . Dodao je kako riba ženka te da trenutačno nosi 1,2 milijuna jajašaca. Ulovio ju je skupa sa svojim kolegom, a odvezali su je...

opširnije
Klasični načini prerade ribe

Prodaja ribe čini veliku poteskoću u opskrbi ribom današnjega stanovništva, iako je ona vrlo vrijedna prehrambena namirnica. Klasična ponuda svježe ribe sve manje ima utjecaja na ionako malu njezinu potrošnju. Stoga se treba podsjetiti na klasične načine prerade ribe, koji, iako već gotovo zaboravljeni, mogu bitno povećati izbor ribe i mjesta njezine prodaje. Nakon čišćenja i rezanja ribe, koji su primaran postupak u njenoj preradi, na red dolazi soljenje, nakon čega...

opširnije
S.I.C. d.o.o. na svjetskom sajmu Seafood Expo Global u Brusselesu
21. travanj 2015. S.I.C. d.o.o. na svjetskom sajmu Seafood Expo Global u Brusselesu

Seafood Expo Global & Seafood Processing Global pripada najvećim svjetskim sajmovima morske hrane/trgovine. Event privlači više od 25,800 kupaca i dobavljača svježih, smrznutih, pakiranih...

opširnije
SeafoodExpo Southern Europe, Barcelona
25. rujan 2014. SeafoodExpo Southern Europe, Barcelona

Tvrtka S.I.C. d.o.o. je po prvi put sudjelovala na međunarodnom sajmu morske hrane SeafoodExpo Southern Europe održanom od 22. do 24. rujna 2014. u Barceloni, Fira de Barcelona....

opširnije
Festival ribarstva u sklopu projekta ''More od malih nogu''
9. rujan 2016. Festival ribarstva u sklopu projekta ''More od malih nogu''

Festival ribarstva usmjeren je na promociju ribara, ribarske tradicije i područja LAGUR-a ''istarski švoj''. Festival se održao u sklopu projekta ''More od malih nogu'' koji potiče konzumaciju...

opširnije
Prikazano: 1 - 6 od 6 zapisa